10
apr
Aandachtig werken

Aandachtig werken

10 april 2012 | door Harry Renting | Business, Lifestyle

Erna belde me net voor het weekend. Of ik tijd had voor een kop koffie. Normaal gesproken vind ik dat nooit een probleem maar eigenlijk kwam het nu niet uit. Maar voor dat ik kon reageren zei Erna: „Alsjeblieft, ik moet je echt spreken?” Ik hoorde aan haar stem dat het menens was. Ik hoorde ook dat het niet via de telefoon kon. Nu wonen we niet heel dicht bij elkaar dus spraken we af bij een van der Valk op zaterdag om 11 uur.

Ze zag er slecht uit. Ze viel me bijna in de armen en had tranen in de ogen. Voor de weinig andere bezoekers moet het wat een raar tafereel zijn geweest. We zochten een hoekje op en bestelden koffie.
„Wat is er aan de hand?” Erna keek naar het vuur van een nep open haard en op haar gezicht kwam een wat verbitterde trek. Haar carrière is de laatste jaren crescendo gegaan. Alles wat ze doet gaat met een indrukwekkende drive. Ze vreet zich helemaal in. Weet precies wie betrokken is. Bij dit alles gaat het er wel om dat het belang van de zaak voorop staat. „Ze hebben me op non-actief gesteld.” „Uh?”, was het enige wat ik kon uitbrengen. „Ze willen van me af. Bijna 20 jaar werk ik nu voor deze club en nou is het ineens boem! Met onmiddellijke ingang.” Ze huilde; deels van kwaadheid en deels van oprecht verdriet. Haar laatste functie was een interim functie. En ze maakte kans om vast benoemd te worden. Ik wist dat ze er snoeihard voor werkte. „Met welk argument?”, vroeg ik. „Ik kan de veranderingen voor de komende jaren niet leiden is de verwachting. De zware bezuinigingen en de bijbehorende keuzes zijn bij mij niet in goede handen. Ik snap er niks van. Ik heb zo mijn best gedaan”, antwoordde ze. „Wie zegt dat? Laatste keer dat ik jou sprak vertelde je dat de raad van bestuur tevreden was. En nu dit?” „Ja, er zijn twijfels uitgesproken door de collega directeuren. Je weet dat ‚mijn’ afdeling in alles de andere afdelingen diensten levert en dat er best veel geld naar ‚mijn’ afdeling gaat.” „Hoe heb jij de afgelopen tijden gesproken met die collega directeuren?” „Behalve in de vergaderingen, nauwelijks. Je moet weten dat veel van de MT leden van mijn afdeling bij die directeuren zitten en ik zit veel bij de Raad van bestuur. Ik hoorde wel in het MT dat de directeuren zich zorgen maakte maar ze kunnen toch weten dat de ophanden zijn bezuinigingen op een zorgvuldige wijze worden vertaald naar alle afdelingen.” „Konden die directeuren hun zorgen kwijt bij jou door jou af en toe te ontmoeten?” „Niet vaak maar dat is ook niet nuttig want er is nog niks bekend vanuit Den Haag dus weten we ook niet hoeveel het gaat worden. En ik heb het ontzettend druk. De MT leden van mijn afdeling spreken ze wel regelmatig. En kennen we elkaar al jaren, dus ze weten hoe ik ben.” We bestelden een tweede koffie.

Na 1,5 uur namen we afscheid. Het ging wel weer een beetje met Erna. Al pratende kwamen we tot de conclusie dat ze haar collega directeuren een beetje had vergeten. Niet die aandacht gegeven die ze nodig hebben. De directeuren kregen niet het gevoel dat ze invloed hadden op de toekomst. Die lag in hun ogen teveel bij de Raad van bestuur en Erna. Erna was op een niveau terecht gekomen waar het niet alleen maar meer gaat om de organisatiedoelen. Het gaat nu ook om positie, belangen en aanverwante zaken. En juist dan is het van belang wat ieders belang en positie is. Organisatie sensitiviteit met een mooi woord. En dat heb je of dat heb je niet wordt altijd gezegd. Erna heeft het wel maar was zo bezig om het goed te doen richting de Raad van bestuur dat ze mensen die ook een belangrijke maar indirecte rol spelen in de benoeming was vergeten. Ook al ken je elkaar jaren dan nog moet je aan alle spelers in het spel aandacht geven. Erna was nog te boos en verdrietig om dat te zien. Aandacht is een van de belangrijkste brandstoffen van een goede relatie.


Deel dit bericht


Tags


Plaats een reactie...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.