02
apr

Over leiderschap en zo

02 april 2012 | door Harry Renting | Business, Lifestyle

Vandaag de dag lees je veel over leiderschap. Of misschien beter het gebrek eraan. Het leiderschap van Europa is een van de belangrijkste topics in de media. In de management literatuur is veel te vinden over dit onderwerp. En dagelijks verschijnen er nieuwe boeken met weer een kijk op leiderschap.

Zoals al gezegd heerst er een gevoel dat er gebrek is aan leiderschap. Zelf heb ik dat gevoel ook wel eens. Er over nadenkend komt bij mij de vraag op wat nu eigenlijk dan leiderschap is. Wat doet een leider? Wat is zijn rol eigenlijk? En wat wordt van een leider verwacht. Als je kijkt naar het verleden, naar leiders, dan zie je namen voorbij komen als Mozes, Alexander de Grote, Napoleon, Churchill. Wat maakte deze mensen tot leiders?

Volgens mij een woord; een doel. Ze wilden iets bereiken. En daar hadden ze ideeën over die ze deelden met anderen. En de andere (gewone mensen zoals jij en ik) raakten overtuigd dat het goed was en succes opleverde. Mensen willen graag bij „het succes” horen. Of zoals in het geval van Churchill, wilde men graag uit de misere gehaald worden. Naar mijn idee ook een van pijlers van het succes van Obama in de VS.

Doelen stellen motiveert en geeft beweging. Zoals dat geldt voor een leider van een groep of een land geldt dat ook voor een individu. Naar mijn idee krijgen mensen meer plezier in het leven als ze persoonlijke doelen stellen. Doelen die haalbaar zijn en bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling. Bewust kiezen om iets te bereiken. Of dat nu het lezen van een bepaald boek is of het onder de knie krijgen van een vaardigheid. Iets waarmee je werkt aan je ontwikkeling en wat niet op de automatische piloot gedaan kan worden.

In het Engels kent men de uitdrukking: „No pain, No gain”. Geen pijn geen plezier zou je er in het Nederlands van kunnen maken. Dat geldt ook voor persoonlijk leiderschap. Het komt niet vanzelf. Discipline en overtuigingskracht zijn belangrijke hulpmiddelen voor persoonlijk leiderschap. En je zelf de moeite waard vinden. Vinden dat je recht hebt op een gelukkig leven. En daar je verantwoordelijkheid voor nemen. Covey noemt dat een eigenschap van effectief leiderschap. Verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving en voor je leven. En kijken wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat bereiken. Dan heb je minder behoefte aan het leiderschap van een ander. En ben je minder afhankelijk van wat een ander verzint. En van diens leiderschaps kwaliteiten.

Reageren is op dit moment gesloten.


Deel dit bericht


Tags